Home

Ensemble Nieuwe Muziek

Ensemble Nieuwe Muziek

Ensemble Nieuwe Muziek is in 2017 opgezet door Sebastiaan Ammerlaan en sopraan Veronika Akhmetchina. Het is een ensemble op projectbasis met een steeds wisselende bezetting. Het ensemble is gespecialiseerd in het uitvoeren van 21e eeuwse muziek.

Ook Mozart schreef ooit nieuwe muziek, net als Wagner en later Poulenc. Wie zijn de grote componisten van onze generatie?

De eerste incarnatie van het ensemble was een zangkwartet, met de zangers Annely Leinberg, Hugo Kampschreur, Sebastiaan Ammerlaan en Veronika Akhmetchina.

Idealistisch

Het ensemble is idealistisch van opzet en probeert transparant te zijn in zijn werkwijze. Het is professioneel opgezet en heeft voor ogen om alle meewerkenden (componisten, musici) van een eerlijke opbrengst te voorzien, door iedereen een vast percentage van de inkomsten te geven dat van tevoren is vastgesteld. Hierdoor is iedereen ook deels mede-verantwoordelijk voor het werven van publiek, gezien dat van directe invloed is op hun inkomen.

Project 1

Het eerste project van Ensemble Nieuwe Muziek was op 16 april 2018 in het Utrechts Conservatorium, met een tweede uitvoering op 25 mei 2018 in TivoliVredenburg. De volgende stukken werden in première gebracht:

Ensemble Nieuwe Muziek
Veronika Akhmetchina, Annely Leinberg, Hugo Kampschreur, Sebastiaan Ammerlaan.
Ensemble Nieuwe Muziek