Home

Ensemble Cantorex

Cantorex
Iris Bouman, Sebastiaan Ammerlaan, Dierick Aartsen en Hester Westra.

Vocaal ensemble Cantorex bestaat uit Dierick Aartsen, Hester Westra, Iris Bouman en Sebastiaan Ammerlaan. Zij studeren aan het Utrechts Conservatorium en hebben elk een specialisatie in ensemblezang. Bij vijfstemmige muziek werken zij vaak samen met tenor Ruben Timmer.

Cantorex zingt voornamelijk renaissancemuziek. Zo voerden zij al de Lamentaties van Jeremiah uit van Orlando di Lasso, muziek van Palestrina en De Victoria. Ook verkennen zij graag de Nederlandse renaissance, zo zongen zij al delen uit de Kusjes en het Minne-net van Cornelis Thymanszoon Padbrué, muziek van Joannes Tollius en (hoewel eigenlijk barok) Jan Pieterszoon Sweelinck.

De leden van Cantorex zingen vaak met elkaar en zijn daardoor ook uitstekend in te huren als solistenensemble voor uw koor. Op deze manier voerden zij onder andere al het Dixit Dominus van Händel uit en Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze van Haydn.

Cantorex
Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze van Haydn in het Rooms-Katholiek Aartsbisdom Utrecht met koor Zingis onder leiding van Martin Kuijlenburg.