Home

Biografie

Sebastiaan Ammerlaan

Sinds Sebastiaan (Bas) Ammerlaan op zijn vierde zijn ouders smeekte om vioolles heeft de muziek hem niet meer losgelaten. Hij begon met zingen toen hij zich aansloot bij het universiteitskoor als onderdeel van zijn bijvak altviool aan het University College Roosevelt in Middelburg. Hij studeerde hier ook musicologie. Vanaf 2013 studeerde hij klassiek zang aan het HKU Utrechts Conservatorium. Eerst bij Jón Þorsteinsson en van 2016–2020 bij Selma Harkink.

Vanaf 2020 volgt hij de master Ensemblezang aan het Koninklijk Conservatorium met les van Harry van Berne (ensemble) en Gerda van Zelm (solozang). Hij kreeg ook les van David Wilson-Johnson, Jasper Schweppe, Irene Verburg, Kaspar Kröner, Marjan Kuiper en Elisabeth Blom.

Sebastiaan zingt in het Bach Choir of the Netherlands en NKK NXT en zong mee met Meesters & Gezellen (2016 tot 2018), de Dutch National Opera Academy, Muziektheater Hollands Diep, TENSO Europe Chamber Choir en het Zed Chamber Choir. Hij speelde in het Jeugdorkest Nederland en zong in het Nationaal Jeugdkoor.

In 2017 richtte hij met sopraan Veronika Akhmetchina het Ensemble Nieuwe Muziek op: een ensemble met steeds wisselende bezetting voor het uitvoeren van versgeschreven muziek. Met sopraan Iris Bouman, alt Hester Westra en tenor Dierick Aartsen zingt hij ook in Ensemble Cantorex, een vocaal ensemble gespecialiseerd in Renaissance- en barokmuziek.